Suriye İslam Meclisi'nden savaş çağrısı: Baği ve gulat Cevlani'ye karşı tek saf olun

Suriye İslam Meclisi'nden savaş çağrısı: Baği ve gulat Cevlani'ye karşı tek saf olun

İstanbul Merkezli Suriye İslam Meclisi, HTŞ ve Cevlani'yi hedef alan sert bir açıklama yayınladı.

İstanbul merkezli Suriye İslam Meclisi, Suriye’de muhalifler arasında devam eden çatışmalara ilişkin bir açıklama yayınlayarak HTŞ’yi ve lideri Ebu Muhammed el Cevlani’yi hedef aldı. Başkanlığını Usame Rifai'nin üstlendiği, 128 delege ve 21 kişilik temsilciden oluşan Suriye İslam Meclisi'nin üyeleri arasında, Şeyh Memduh Cüneyt, Dr. Abdulkerim Bekkar, Dr. Hüseyin Abdülhadi, Dr. Fida Meczub, Şeyh Yasir El Masaddi gibi isimler yer alıyor. 2014 yılının Nisan ayında kurulan Suriye İslam Meclisi, HTŞ’ye yönelik eleştirel açıklamaları ve fetvalarıyla biliniyor.

"Din adına suç işleyen güruh"

Suriye İslam Meclisi, yayınladığı açıklamada HTŞ’yi “asi, düşmanca, aşırı, düşmanlık ve zülüm üzere eğitilmiş Cevlaniciler” olarak niteledi ve gruba dair şu ifadeleri kullandı: “Hakikati ortaya çıktığından beri her türlü ıslah yöntemi ve nasihati kullanarak onları uyarmasına ragmen din adına suç işleyen bu güruh için nasihatler hiçbir fayda sağlamamıştır.”

İstanbul merkezli meclis açıklamaya, HTŞ’ye yönelik daha önce yayınladığı fetvaları anımsatarak, “Bu haydut örgüte kimsenin intisap etmemesi, örgüt içinde bulunanların ayrılması, örgüte katılmanın haram olduğu ve herkesin örgütten ayrılıp halka ve devrime karşı düşmanca tavır takınan bu yapıya karşı durmaları hakkında önceden birçok fetva yayınlamıştı.” şeklinde devam etti. İslam Meclisi’nin HTŞ’ye katılmanın haram olduğuna hükmetmesi dikkat çekti.

"Baği, haydut, paralı asker, aptal"

Yapılan açıklama, daha sert ifadelerle ve savaşı tırmandırması beklenen şu maddelerle devam etti:

“1-Cevlani'nin grubunda yer alanlar baği, haydut, paralı askerler veya aptallardan oluşmaktadır ve bugünden itibaren onların safında yer alanların herhangi bir mazereti veya özrü yoktur. Onların hepsi muhariptir, teslim oluncaya kadar savaşılmaları vaciptir.

2- Cevlani'nin slogan ve yalanlarla aldattığı bütün unsurlar grubu terk etmeli, silahlarını teslim edip ÖSO'ya katılmalıdır. Silahını bırakan herkes güvende olacaktır.

"Cevlani'ye karşı tek saf halinde durun"

3- Bütün devrimci gruplar, baği ve gulat Cevlani'ye karşı tek saf halinde durmalıdır, devrimciler Guta için savaşmaktan veya Guta icin savaşmamızı engelleyen baği Cevlani ile karşılaşmaktan geri kalmamalı, özür beyan etmemelidir.

4- Cevlani’ye karşı savaşmaya davet ederken aynı zamanda siviller için bütün önlemler alınmalı, siviller çatışma bölgelerinden uzak durmalıdır. Baği eylemlerde bulunmayan muhacirlere hayır ile muamele edilmelidir.

5- Özgürleştirilmiş bölgelerdeki halk Cevlani'ye karşı ayaklanmalı, intifada başlatmalı, onları bölgesinden en sert şekilde çıkarılmalıdır ki iki göz sahibi herkes onların bağiliğini ve deccaliğini görmüştür.

"Tarafsızlık kabul edilmeyecek"

6- Bugünden itibaren hiçbir grubun tarafsız kalması kabul edilmeyecektir. Tarafsız kalmak Cevlani'nin bağiliğine ve zulmüne yardım etmektir. Tarafsızlık rejimin ve devrim düşmanlarının faydasına olmakla beraber bu örgütün işinin bitirilmesini ertelemektedir.

7- Arayı bulmaya çalışan davetçi ve ilim talebelerinin, Cevlani’nin gerçek yüzü görüldükten sonra hiçbir özrü yoktur. Cevlani mahkemeler ile suçlarını gizlemeye çalışmaktadır. Bunlara karşı ancak savaş ile mücadele edilebilir.

Son olarak Cevlani'nin grubundaki ilimden ve dinden nasibi olan kişiler hemen bu örgüte dur demeli ve örgütün çözülmesi için çalışmalıdır.”

Son derece sert ve çatışmayı yükseltecek dozda yapılan bu açıklamaya HTŞ’den henüz bir yanıt gelmiş değil. İki grup arasında çatışmalar devam ederken, medya ve beyanat savaşları da tüm hızıyla sürüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum