Suriye rejiminin 'kimsesiz' askerleri

Suriye rejiminin 'kimsesiz' askerleri

Suriye'de Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu saflarında savaşıp ölen kişilerin kimliklerinin belirlenemediği bildirildi.

Suriye'de Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu saflarında savaşıp ölen kişilerin kimliklerinin belirlenemediği bildirildi.

Esed rejimine yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'deki iç savaşta Rusya ve İran destekli koalisyonun saflarında muhaliflere karşı savaşıp ölen kişilerin kimlikleri belirlenemiyor.

Edinilen bilgilere göre, en az bir ay önce İdlib'in doğu kırsalındaki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'nın muhaliflerden geri alınması için gerçekleştirilen saldırılarda, rejim saflarında ölen birçok milis halen defnedilemedi.

Geçtiğimiz günlerde Humus kent merkezindeki rejime ait askeri bir hastaneye, Ebu Zuhur bölgesinde yaşanan çatışmalarda ölen ve kimliği belli olmayan 23 kişinin cesedi getirildi. 

Kimliği belli olmayan bu kişilerin Humus'taki Zehra bölgesinde bulunan kimsesizler mezarlığına gömüldüğü belirtiliyor.

Kaynaklar, dört ay önce de bölgedeki askeri hastaneye rejim koalisyonuna bağlı güçlerden, kimliği belirlenemeyen 25 kişinin cesedinin, geçtiğimiz Ocak ayında ise 22 cesedin daha getirildiğini ifade ediyor.

Kimliği belirsiz ölüler tepkilere neden oluyor

Öte yandan, rejim koalisyonu saflarında ölen kişilerin kimliklerinin belirlenememesi, Esed rejimi kontrolündeki bölgelerde yaşayanlar tarafından eleştiriliyor.

Sosyal medya hesaplarında konuyla ilgili yapılan yorum ve eleştirilerde, ölen milisler için DNA testi yapılması talep ediliyor. Cesetlerin İran tarafından Pakistan, Afganistan ve Yemen'den vatandaşlık verme vaadiyle toplanan Şii milislere ait olabileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.