Suriye sınırındaki Çobanbey Gümrük Kapısı'nda bombalı araç saldırısı

Suriye sınırındaki Çobanbey Gümrük Kapısı'nda bombalı araç saldırısı

Türkiye Suriye sınırında bomba yüklü bir aracın infilak ettiği ve saldırı sonucu 2'si ağır 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Türkiye Suriye sınırının Suriye tarafında, şiddetli bir patlama meydana geldi.

Olayın, bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştiği bildirildi.

Patlama Suriye'nin Halep iline bağlı Azez kasabası ile Kilis arasındaki Çobanbey Gümrük Kapısı'nın yakınında meydana gelirken olayda 2'si ağır 3 kişi yaralandı.

Bomba yüklü aracın, Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısında Suriye topraklarında sınıra 5 kilometre uzaklıktaki Çobanbey beldesinin girişindeki kontrol noktasında infilak ettirildiği kaydedildi.

Çevrede güvenlik önlemleri arttırılırken, beldeye giriş çıkışlar da kapatıldı. Olay yerine intikal eden Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, çıkan yangına müdahale etti.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmazken Kilis Valisi Recep Soytürk, Çobanbey Gümrük Kapısı yakınlarındaki saldırının Özgür Suriye Ordusu üyelerini hedef aldığını belirtti.

Vali Soytürk, yaralıların Türkiye'deki hastanelere nakledildiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.