Suriye'de rejim ile muhalifler arasında esir takası

Suriye'de rejim ile muhalifler arasında esir takası

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de El Bab'ın güneyinde bulunan Ebu Zindeyn mıntıkasında rejim ile muhalifler arasında esir takası gerçekleştirildiğini duyurdu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Astana süreci kapsamında Suriye'de esir takası yapıldığını duyurdu. Bakanlığın internet sayfasında yer alan açıklamada "Suriye'de muhalif gruplar ve rejim tarafından gözaltında tutulan bazı kişiler, 12 Şubat 2019 tarihinde muhaliflerin kontrolündeki el Bab'ın güneyindeki Abu Zindeyn mıntıkasında karşılıklı ve eşzamanlı olarak serbest bırakılmıştır" denildi.

Takasın üç ülkenin yanı sıra Birleşmiş Milletler'in katılımıyla Zorla Alıkonulan/Kaçırılan Kişilerin Serbest Bırakılması, Cenazelerin Takası ve Kayıp Şahısların Akıbetinin Tespitine İlişkin Çalışma Grubu bünyesinde hazırlanan ikinci proje çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi. Daha önce de 24 Kasım 2018 tarihinde aynı noktada rejimle muhalifler arasında esir takası yapılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.