İsrail'den Suriye'de Hizbullah hedeflerine hava saldırısı

İsrail'den Suriye'de Hizbullah hedeflerine hava saldırısı

İsrail, Suriye'nin güneyinde yer alan Kuneytra kentinde orduya ait bir gözlem merkezi ve yıkılmış haldeki bir hastaneye füze saldırısı düzenledi.

İnsansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırıda 4 füzenin atıldığı belirtilirken, Suriye tarafı olayda sadece maddi hasar meydana geldiğini duyurdu.

Esed rejiminin resmi haber ajansının orduya dayandırdığı haberinde, İsrail"in, Golan tepeleri yakınlarında 1974'ten bu yana askerden arındırılmış sınır köylerindeki bazı noktalara saldırı düzenlediği bildirildi. Ayrıca, İsrail ordusunun sınıra yakın Cebet El Haşab ve El Milaka beldelerindeki bazı noktaları tank atışlarıyla bombaladığı da kaydedildi.

Vurulan bölgeler Beşar Esed'e askeri destek sağlayan Lübnan merkezli Hizbullah'ın kontrolünde bulunuyor. İsrail daha önce de Suriye'de İran ve Hizbullah'a ait bazı noktaları ve konvoyları hava saldırılarıyla hedef almıştı.

Üst düzey bir İsrailli yetkili eylül ayında yaptığı açıklamada, İsrail'in son iki yılda Suriye'deki İran hedeflerine iki yüzden fazla saldırı gerçekleştirdiğini söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.