İsrail Hama'da Esed rejimi ve İran'ı vurdu

İsrail Hama'da Esed rejimi ve İran'ı vurdu

İsrail uçakları Hama'daki Masyaf şehri yakınlarında İranlı güçlere ait birçok askeri mevziye yönelik saldırıda bulundu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail uçaklarının Hama’daki Masyaf şehri yakınlarında İranlı güçlerin orta menzilli füzeleri geliştirme merkezi dâhil birçok askeri mevziye yönelik saldırıda bulunduğunu açıkladı. SOHR, İsrail saldırısında İran güçlerinden ölenlerin olduğunu, rejim güçlerinden 17 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Gözlemevi, Masyaf şehri yakınlarında rejim güçlerine ait askeri bir okulun yanı sıra, şehrin kırsal bölgelerinde bulunan İranlılara ait savaş merkezlerinin yer aldığı Şeyh Gadban bölgesinin vurulduğunu bildirdi.

SOHR Müdürü Rami Abdurrahman, AFP’ye yaptığı açıklamada, İranlı savaşçılar arasında ölenlerin olduğunu, ancak henüz sayının belirlenmediğini söyledi.

Suriye medyasında yer alan haberlerde, bugün sabah saatlerinde rejime ait hava savunma sistemlerinin füzelere karşılık verdiği, İsrail’in Masyaf bölgesini hedef aldığı ve üç kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan İsrail ordusu tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

İsrail son dönemlerde, Suriye’deki rejim güçlerinin yanı sıra İran ve Hizbullah’a ait mevzileri hedef alan saldırılar düzenliyor.

Nisan 2018'den bu yana İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırılarda 232 kişi öldü, bunların 146'sını İranlılar oluşturuyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.