İsrail savaş uçakları Şam'da hava saldırıları düzenledi

İsrail savaş uçakları Şam'da hava saldırıları düzenledi

İsrail tarafından yapılan açıklamada, hava savunma sistemlerinin Suriye’nin Kunayrta bölgesinden gelen 'yabancı cisimleri' hedef aldığı belirtildi.

İsrail tarafından yapılan açıklamada, hava savunma sistemlerinin Suriye’nin Kunayrta bölgesinden gelen “yabancı cisimleri” hedef aldığı belirtilirken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), başkentin güneyinde ve güneybatısında şiddetli patlamaların duyulduğunu açıkladı.

SOHR Şam’ın güneybatısında üç patlama meydana geldiğini duyurdu. Örgüt patlamaların İsrail’in hava saldırılarından mı yoksa karadan karaya füzelerden kaynaklanıp kaynaklanmadığının net olmadığını belirtti. SOHR başında bulunan Rami Abdurrahman, İran ve onun desteklediği Lübnan Hizbullahı'na ait depoların ve hedeflerin bulunduğu Kisve bölgesinin vurulduğunu söyledi.

Aktivistler, İsrail füzelerinin Golan’dan Şam kırsalına doğru yapıldığını öne sürdü. Sputnik, Suriye kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Suriye’nin İsrail’in insansız hava aracını düşürdüğünü bildirdi.

İsrail’den konuyla ilgili açıklama gelmedi. Ancak İsrail daha önce Suriye içerisinde sahada Esed rejimine destek veren İran’ın da bölgedeki müttefiklerinden Hizbullah’a ait hedefleri vurmuş, son aylarda yaptığı benzer saldırıları doğrulayan açıklamalar yapmaktan kaçınmamıştı. İran Şam’ın müttefiki ve sekiz yıldır devam eden Suriye iç savaşında Esed rejimi güçlerine maddi destek sağlamış, maddi destek ve danışman göndermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.