İsrail'den Esed rejimine hava saldırısı: 3 ölü 7 yaralı

İsrail'den Esed rejimine hava saldırısı: 3 ölü 7 yaralı

Suriye’nin güneybatısındaki Kuneytra bölgesine yapılan İsrail’in füze saldırısında Esed rejimine bağlı 3 askerin öldüğü; 7 askerin ise yaralandığı açıklandı.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA’nın askeri bir kaynağa dayandırarak verdiği haberine göre, İsrail’in Suriye’nin Kuneytra bölgesini hedef alan saldırısında 3 rejim askeri öldü, 7’si de yaralandı.

Söz konusu kaynak, “Siyonist düşman Kuneytra’nın doğu kırsalında birkaç füze atarak saldırganlığını yineledi” diyerek, bu saldırı sonucunda 3 rejim askerinin öldüğünü, 7’sinin yaralandığını ve bazı maddi kayıplar meydana geldiğini bildirdi.

İsrail'den 'misilleme'

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’den Golan Tepeleri'ndeki Hermon Dağı’na (Şeyh Dağı) doğru atılan ve biri İsrail topraklarına düşen iki rokete cevaben Esed rejimine ait bazı askeri hedeflerin savaş uçakları ve saldırı helikopterleriyle vurulduğu kaydedildi.

Suriye topraklarından İsrail'e yönelik tüm saldırılardan rejimin sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada İsrail’in her saldırıya kararlı bir şekilde cevap vereceği de vurgulandı.

Esed rejimi, bu sabah Şam yakınlarında büyük patlamalar meydana geldiğini ve hava savunma kuvvetlerinin Şam'ın güney banliyölerindeki düşmanca saldırılara yanıt verdiğini belirtti.

İsrail son yıllarda, Suriye'deki İran ve Hizbullah hedeflerine karşı yüzlerce saldırı gerçekleştirdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.