İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

İsrail'den Suriye'ye hava saldırısı

İsrail'in Suriye'nin Kuneytra bölgesinde düzenlediği hava saldırısında bir askerin öldürüldüğü, bir askerin yaralandığı ve askeri bir aracın zarar gördüğü bildirildi.

Esed rejimi, İsrail'in Kuneytra bölgesini vurarak bir askeri öldürdüğünü duyurdu. Açıklamada bir askeri aracın da zarar gördüğü belirtildi. İsrail ise savaş uçaklarına açılan ateşin ardından bir uçaksavar bataryasını vurduğunu öne sürdü.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA, Suriye'nin Kuneytra bölgesinde İsrail tarafından askeri noktaya düzenlenen saldırıda bir askerin öldürüldüğünü ve bir askerin yaralandığını, askeri bir aracınsa zarar gördüğünü bildirdi. Esed rejimi ordusundan yapılan açıklamaya yer veren SANA, Golan Tepeleri'ne yakın Kuneytra bölgesinde İsrail'in Esed rejiminin askeri pozisyonunu hedef aldığını söyledi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada ise Suriye'deki Beşar Esed rejimine ait bir uçaksavar bataryasını vurduğunu duyurdu. İsrail ordusu, "Suriye uçaksavar sistemleri Kuzey İsrail'de yapılan rutin bir uçuş sırasında savaş uçağımıza ateş açtı." diyerek buna karşılık uçaksavar bataryasının vurulduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuyla ilgili konuştu. Netanyahu, "Politikamız açık: Bize karşı hiçbir saldırganlığa göz yummayacağız. Bu tür saldırılara karşı tüm gücümüzle karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.