İsrail: Savaş durumunda Suriye’deki S-300’leri vururuz

İsrail: Savaş durumunda Suriye’deki S-300’leri vururuz

İsrail Hava Kuvvetleri, İsrail ordusunun olası bir savaş durumunda Suriye'deki Rus S-300 sistemini etkisiz hale getirmek için hazırlık yaptığını açıkladı.

İsrail Hava Kuvvetleri, Suriye'deki Rus S-300 sisteminin aktif olarak kullanıldığını ifade ederek, İsrail ordusunun olası bir savaş durumunda bu sistemleri etkisiz hale getirmek için hazırlık yaptığını açıkladı.

İsrail Hava Kuvvetleri'ndeki kıdemli subay Tomer Bar, İsrail'de yayınlanan Maariv gazetesinin internet sitesine verdiği demeçte, “Her füze bataryası, faaliyetlerimizin özgürlüğümüzü ve görevimizin tamamlanmasını tehdit ediyor. S-300 sisteminin Suriyeliler mi yoksa Ruslar tarafından mı yönetilip yönetilmediği üzerinde durmak doğru değil. Her durumda bu sistemler yarın sabah operasyonlarımıza karşı koyacak." dedi.

İsrail ordusunun Suriye’de yeni bir Hizbullah olmaması için çalıştığını söyleyen Bar, "Suriye topraklarında İran'ın bulunmadığından emin olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konudaki ısrarımız sonunda bir sonuca ulaştık fakat S-300 sistemleri konusunda henüz bir sonuca ulaşamadık” açıklamasında bulundu.

Bar, İran’ın Suriye’de birlikleri konuşlandırması konusundaki ısrarının devam ettiğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.