Suriye'de bir Amerikan askeri öldü

Suriye'de bir Amerikan askeri öldü

Suriye'nin kuzeyinde devriye gezen ABD askeri aracının devrilmesi sonucu bir askerin öldüğü bildirildi.

Suriye'nin kuzey kesiminde devriye gezen bir ABD askeri aracının devrilmesi sonucu, ABD ordusuna mensup bir askerin öldüğü açıklandı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 21 Temmuz'da Suriye'nin kuzeyinde bir ABD askeri aracı devrildi. Bölge kaynakları olayda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, olayın tam olarak nerede gerçekleştiği açıklanmazken, olayda bir askerin öldüğü doğrulandı.

Açıklamada olayın "düşmanla temas sonucu yaşanmadığı" vurgulanırken, kazaya neyin yol açtığına dair soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye kolu YPG'ye destek olan ve bölgedeki petrol sahalarını kontrol eden ABD güçleri, zaman zaman bölgedeki Rus güçleriyle karşı karşıya geliyor.

Bu olaylarda iki taraf arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken, maddi hasarla sonuçlanan bazı askeri araç kazalarının da yaşandığı rapor ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.