Suriye'de 'direnişin sembolü' Abdulbasit El-Sarut hayatını kaybetti

Suriye'de 'direnişin sembolü' Abdulbasit El-Sarut hayatını kaybetti

Suriye’nin önde gelen muhaliflerinden olan futbolcu Abdulbasit el-Sarut, Esed rejimine karşı ülkenin kuzeybatısında çıkan çatışmalarda ağır yaralanarak hayatını kaybetti.

Suriye'deki iç savaşta direnişin sembollerinden biri haline gelen yıldız futbolcu Abdulbasit El-Sarut, ülkenin kuzeybatısında rejim güçleri ile çıkan çatışmada yaralandıktan sonra hayatını kaybetti.

Humus kentinden çıkarak futbol başarısı ile ünlenen file bekçisi Abdulbasit El-Sarut, 2011'de patlak veren Suriye iç savaşında direniş güçlerine katılarak savaşın sembolü olmuştu.

Ceyş el İzze grubunda komutan olarak görev yapan Sarut, 2 gün önce Beşar Esed rejim güçleri ile çıkan çatışmada yaralanmıştı. Sarut'un aldığı ağır yaralar nedeniyle Cumartesi günü hayatını kaybettiği açıklandı.

Sarut, Esed karşıtı mitinglerde şarkı söylemesi ile akıllara kazınarak "devrimin şarkıcısı" olarak adlandırılmıştı.

Suriye’de protesto hareketinin patlak vermesinin ardından el-Sarut, Humus’taki protestolara liderlik etti. Gösterilerin silahlı çatışmaya dönüşmesiyle el-Sarut, Humus’ta rejim güçleri ile savaştı.

Ceyş el İzze sözcüsü onun hakkında "Sarut'un öldüğünü düşünenler yanılsama içinde. Hepimiz Sarut olarak kalacağız" açıklaması yaptı.

Sarut'un babası ve 4 kardeşi de Esed rejimi güçlerine karşı başlayan savaşın başlangıcında hayatını kaybetmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.