'İdlib'de son sekiz yılın en kötü dönemi yaşanıyor'

'İdlib'de son sekiz yılın en kötü dönemi yaşanıyor'

Yardım kuruluşu Beyaz Miğferler, İdlib'de son sekiz yılın en kötü insani koşullarının yaşandığını belirtti.

Yardım kuruluşu Beyaz Miğferler, Suriye'nin İdlib vilayetinde son sekiz yılın en kötü insani koşullarının yaşandığını duyurdu.

Muhalif gruplara yakın çevreler de, Esed rejimi güçleriyle müttefikleri Rusya ve İran’ın bilinçli bir şekilde, yerleşim birimlerindeki hastane ve benzerleri gibi altyapı tesislerini hedef aldıklarını söyledi.

İsrail'in de Suriye'ye yeni bir füze saldırısında bulunduğu belirtildi. Esed rejimine bağlı haber ajansı Sana tarafından aktarılan bilgilere göre İsrail, Esed rejiminin askeri hava üssüne füzelerle saldırdı. Saldırıda bir rejim askerinin öldüğü, iki askerin de yaralandığı, ayrıca bir cephaneliğin ve çok sayıda binanın hasar gördüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise İsrail jetlerinin, Suriye’nin Humus kentinde bir askeri üssü bombaladığını ve saldırıda en az biri rejim askeri, beş kişinin öldüğünü duyurdu. Verilen bilgide, bombardımana tabi tutulan üste İran Devrim Muhafızları’na ait askeri malzemelerin de bulunduğu iddia edildi. Sekiz yıldan bu yana iç savaş yaşanan

Suriye’ye sık sık saldırılar düzenleyen İsrail, bölgedeki gözlemcilere göre, öncelikli olarak İran’la ilişkilendirdiği hedefleri vuruyor.

Trump'tan İdlib çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump Rusya, Suriye ve İran’a çağrıda bulunarak, İdlib bölgesine yönelik saldırılara derhal son verilmesini talep etti. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump, "Rusya’nın, Suriye’nin ve daha az oranda İran’ın İdlib eyaletini bombaladığı ve rastgele suçsuz sivilleri öldürdüğü duyuluyor. Dünya bu katliamı seyrediyor. Amacınız ne? Bu size ne sağlayacak? STOP!" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.