BM: Esed güçleri Suriye'de ekin tarlalarını ateşe veriyor

BM: Esed güçleri Suriye'de ekin tarlalarını ateşe veriyor

Birleşmiş Milletler Suriye'de Esed rejimi güçlerinin binlerce dönümlük ekili alanı ateşe verdiğini ve gıda kaynaklarını "savaş silahına" dönüştürdüğünü bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM), Esed rejimi güçlerinin Suriye'nin kuzeyinde ekinleri ateşe vererek gıdayı "savaş silahı" olarak kullandıkları uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı Sözcüsü Herve Verhoosel, Suriye'de İdlib vilayetinde ve Hama'nın kuzeyinde geçtiğimiz aydan bu yana şiddetlenen çatışmalarda binlerce hektarlık tarım alanının yakıldığını söyledi.

300 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirten Verhoosel, "Gıdanın savaş silahı olarak kullanılması kabul edilemez" dedi.

Suriye'de geçtiğimiz hafta Rusya destekli Esed rejimi güçlerinin muhaliflere yönelik saldırılarında tarla, bağ ve zeytinliklerin yandığını gösteren uydu görüntüleri yayınlanmıştı.

150 binden fazla kişi evlerini terk etti

Rusya'nın geçtiğimiz ay Suriye'de muhaliflerin son kalesi olan İdlib'e yönelik operasyonları şiddetlenmiş, onlarca kişinin yaşamını kaybettiği açıklanmıştı.

BM verilerine göre 150 binden fazla kişi de yerlerini terk etmek zorunda kaldı.

Reuters haber ajansı Esed rejiminin bombardımanından kaçan sivillerin, Türkiye sınırına yakın bir zeytin bahçesine sığınmak zorunda kaldıklarını aktarmıştı.

Cuma günü Kremlin'in bölgedeki operasyonları devam ettireceği sinyali vermesi sonrası, ABD Başkanı Donald Trump Rusya ve Esed rejimine İdlib'de bombardımanı durdurmaları çağrısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.