Rusya'dan Trump’a yanıt: İdlib’te teröristleri hedef alıyoruz

Rusya'dan Trump’a yanıt: İdlib’te teröristleri hedef alıyoruz

Rusya'yı İdlib'de "kasaplıkla" suçlayan ABD Başkanı'na yanıt veren Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın bu bölgede sadece "teröristleri" hedef aldığını ileri sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'yı "kasaplıkla" suçladığı İdlib konusunda Moskova'dan açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Suriye'nin İdlib vilayetindeki silahlı muhaliflerin sivilleri ve Rus askerlerini hedef aldığını öne sürdü.

Gazetecilere açıklamada bulunan Peskov, muhaliflerin son kalesi konumundaki vilayetteki "terörist ve savaşçı sayısında ciddi bir artış" olduğunu belirterek "İdlib'deki terörist saldırıları elbette kabul edilemez. Bu saldırıların yapıldığı mevkilerin etkisiz hâle getirilmesi için önlemler alınıyor" dedi.

Peskov, Rusya ve Türkiye'nin bu duruma ilişkin koordinasyonda bulunduğunu sözlerine ekledi. Geçen hafta İdlib'de çatışmaların sonlandırılması konusunda "sorumluluğun Türkiye'de olduğunu" söyleyen Peskov, bu görüşünü de yineledi.

ABD Başkanı Trump Pazar günü attığı tweet'te, Rusya, Esad rejimi ve İran'ı "İdlib'de masum svilleri öldürmekle" suçlamıştı. Trump, "Dünya bu kasaplığı izliyor. Amaç ne? Bu size ne kazandıracak? Durun!" diye eklemişti.

Sivil ölümleri

Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, rejim güçleri ve Rusya'nın İdlib ve çevresinde Nisan ayı sonunda beri gerçekleştirdiği bombardımanlarda 300'den fazla sivil hayatını kaybetti.

Gözlemevi son olarak Maarat el Numan'a düzenlene rejim saldırılarında en az dört sivilin öldüğünü bildirdi. Gözlemevi'nin açıklamasında ayrıca, yakınlardaki Hiş kasabasında bir sivilin hayatını kaybettiği, komşu vilayet Hama'da da rokete hedef olan bir başka sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.