Esed rejimi yanlısı oyuncular İdlib'de yaşanan katliamla alay etti

Esed rejimi yanlısı oyuncular İdlib'de yaşanan katliamla alay etti

Esed rejimine destek veren oyuncular, İdlib'de yaşanan katliamlarla alay eden bir video çalışması yayınladı.

Suriye'de Esed rejimine destek veren oyuncular, İdlib'de yaşanan katliamlarla alay eden bir video çalışması yayınladı.

Yayınlanan videoda, Suriye'nin kuzeyinde Esed rejimi ve Rusya'nın düzenlediği bombardımanlarda yaşanan insani krizle alay edildi.

Suriyeli aktivistler ve medya çalışanları, yayınlanan videoya büyük tepki gösterdi.

Videonun içerisinde, hava saldırılarında yaralanan ve yaşamını yitiren siviller alay eder bir biçimde kameraya yansıtılıyor.

Öte yandan, bölgede sivillere yönelik saldırılarda enkaz kaldırma ve yaralılara müdahale gibi önemli konularda rol oynayan Sivil Savunma ekiplerine de videoda yer verilmiş.

Esed rejimi destekçisi sanatçılar tarafından alay edilen Sivil Savunma ekibi, Esed rejimi ve Rusya'nın propaganda çalışmalarında ilk hedeflerden biri konumunda.

Rusya ve Esed rejiminin internet propaganda aygıtının mensupları, Beyaz Baretliler olarak da anılan Sivil Savunma ekibine yalan söylemek, El Kaide mensubu olmak, sahte katliamlar uydurmak gibi suçlamalar yöneltiyor.

Savaşın 8'inci yılını geride bıraktığı Suriye'de Esed rejimi-Rusya-İran ittifakının saldırılarında bugüne dek yarım milyonu aşkın sivilin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Bu sivillerin önemli bir bölümü de kimyasal silahlar ve yangın bombaları gibi yasaklı silahların kullanımı sonucu yaşamını yitirmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.