Rus uçakları İdlib'de pazar yerini vurdu

Rus uçakları İdlib'de pazar yerini vurdu

Rus savaş uçaklarının İdlib kırsalında düzenlediği hava saldırılarında pazar yerleri hedef alındı.

Rus savaş uçaklarının İdlib kırsalında düzenlediği hava saldırılarında pazar yerleri hedef alındı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçakları İdlib güney kırsalındaki Maret el Numan beldesine yönelik hava saldırısı düzenledi.

Sivil yerleşimlerin hedef alındığı hava saldırısında birçok bina yıkılırken çok sayıda sivilin da enkaz altında kaldığı aktarıldı.

Suriye Sivil Savunma ekipleri olay yerine giderek enkaz altındaki sivillerin çıkarılmasına yönelik çalışmalara başladı.

İlk belirlemelere göre hava saldırısında üçü çocuk, ikisi kadın beş sivil yaşamını yitirdi. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Maret el Numan beldesine düzenlenen saldırıdan saatler sonra, Rus savaş uçakları yine İdlib'in güney kırsalındaki Kefr Ruma yerleşimindeki pazar yerine yönelik en az üç hava saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırıda ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.

Rusya, Mayıs ayı başından bu yana İdlib ve hama kırsalındaki sivil yerleşimlere düzenlediği hava saldırılarında hastaneler, pazar yerleri gibi merkezleri hedef alıyor.

Bölgeden dün gece saatlerinde hastane kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre, İdlib ve Hama kırsalına düzenlenen saldırılarda 43 sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.