Suriye'de Esed rejimine ait cephanelikte patlama: 31 ölü

Suriye'de Esed rejimine ait cephanelikte patlama: 31 ölü

Suriye'nin batısında bulunan Humus'un merkezindeki Şayrat askeri hava üssünde meydana gelen patlamada 31 rejim askeri öldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Direktörü Rami Abdurrahman AFP'ye verdiği demeçte, "31 rejim askeri, Cumartesi öğleden sonra cephanelikte meydana gelen patlama sonucu öldü. Patlamanın neden belli değil. Bir saldırı veya teknik sorundan kaynaklı olabilir" dedi.

Esed rejimine bağlı haber ajansı SANA, Humus civarında bulunan Şayrat askeri hava üssünde şiddetli bir patlama meydana geldiğini bildirdi. 

Yerel basında çıkan haberlere göre yetkililer, kullanım süresi geçen bir miktar mühimmatın taşınması sırasında kaza sonucu bir patlama olduğunu belirtti. Esed güçleri patlama ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. 

2017 yılının Nisan ayında Şayrat, İdlib bölgesine Esed rejimi tarafından düzenlenen kimyasal hava saldırısında düzinelerce insanın öldürülmesine yanıt olarak ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Pentagon tarafından 59 tomahawk füzesinin hedefi olmuştu.

Hava üssü, çok sayıda MiG-23, MiG-25, Sukhoi-25 ve Sukhoi 22 savaş uçaklarının ana karargahı.

ABD saldırısından önce ise üs, İran'ın Suriye ve Irak’taki faaliyetlerini yönetmek için Tahran tarafından kullanılıyordu. Ardından asker üs, Akdeniz'deki operasyonlar için Rusya'nın kontrolüne geçti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.