Suriye'de faaliyet gösteren Uygur grup 'özel kuvvet' oluşturuyor

Suriye'de faaliyet gösteren Uygur grup 'özel kuvvet' oluşturuyor

Suriye'nin kuzeyindeki gruplardan Ketibet el Guraba el Türkistan 'özel kuvvet' teşkil ediyor.

Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren ve çoğunluğu Uygur kökenli savaşçılardan oluşan Ketibet el Guraba el Türkistan (KGT) grubu, savaşçılarının eğitim faaliyetlerini gösteren bir video yayınladı.

Videoda, KGT'nin Malhama Tactical ile birlikte eğitim faaliyetlerini sürdüğü görüntülere yer verildi. Eski Rus özel kuvvetler mensuplarından oluşan Malhama Tactical, Suriye'de birçok muhalif gruba eğitim veriyor.

Malhama Tactical'in mevcut lideri "Ebu Selman Belarusi" de bir süredir söz konusu grupla birlikte eğitim gerçekleştirdiklerine dair paylaşımlar yapıyor.

Malhama Tactical, Suriye'de faaliyet gösteren çeşitli gruplara eğitim vermişti. Bunlar arasında Tahrir el Şam, Ecnad Kafkas, Türkistan İslam Partisi ve eski Ceyş el Muharicin vel Ensar bulunuyor. Malhama Tactical ayrıca Tahrir el Şam bünyesindeki farklı özel birliklerinin birçoğunun eğitiminden sorumlu.

KGT geçtiğimiz yıl Suriye'nin kuzeyindeki Uygur savaşçılar tarafından kurulmuştu. Ancak grup içerisinde önemli sayıda Arap savaşçı da bulunuyor.

Grup, geçtiğimiz yıl KGT içerisinde Ebu Muhammed el Filistini'nin liderliğinde Seriyye Guraba Filistin isimli bir alt grup kurulduğunu duyurmuştu. Long War Journal, Ebu Muhammed el Filistini'nin bu yılın başlarında yaşamını yitirmesi sonrası bu grubun ana grup içerisine tekrar dahil olduğunu öne sürdü.

Kaynak: Mepa News, Long War Journal

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.