Suriye'de İran hedeflerine hava saldırısı: 18 ölü

Suriye'de İran hedeflerine hava saldırısı: 18 ölü

Suriye'nin doğusunda İran kuvvetleri ve ona bağlı gruplara ait noktalara düzenlenen hava saldırısında en az 18 milis öldürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre Suriye'nin doğusunda bu sabah erken saatlerde İran kuvvetleri ve bağlı gruplara ait noktalara düzenlenen hava saldırısında en az 18 milis öldürüldü.

Saldırının kim tarafından düzenlendiğinin bilinmediğini aktaran SOHR, ağır yaralananların olması nedeniyle ölü sayısının artmasının beklendiğini aktardı.

Söz konusu saldırı ile Irak sınırına yakın Elbu Kemal şehri civarındaki el-Abbas köyü, İmam Ali Merkezi, Hizam-ı Ahdar bölgesi, Sanayi bölgesi ve Suriye ile Irak sınırına yakın diğer yerlerin hedef alındığı belirtildi.

Fox News’in Batılı istihbarat kaynaklarına dayandırarak geçtiğimiz hafta verdiği haberine göre İran, Suriye’de kurduğu yeni askeri üste binlerce askeri konuşlandırmayı planlıyor.

Söz konusu kaynaklar, İran’ın ‘İmam Ali’ ismi verilen gizli projesinin Tahran’daki üst düzey liderler tarafından onaylandığını ve Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü tarafından tamamlandığını aktarmıştı.

Güvenlik uzmanlarına göre İran kuvvetleri, Suriye'de ilk kez bu büyüklükte bir üs inşa etti. Yeni İran üssüne 320 kilometre uzaklıkta ABD askerleri bulunuyor.

İsrail, son aylarda Suriye'deki İran askeri tesislerini hedef alarak, silah depolamak ve birlik inşa etmek için kullanılan binaları imha etti. Ancak İsrail bu sabah düzenlenen hava saldırısın sorumluluğunu üstlenmedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.