'Suriye'de rejim kontrolündeki bölgelerde gençler para için testislerini satıyor'

'Suriye'de rejim kontrolündeki bölgelerde gençler para için testislerini satıyor'

Esed rejimi kontrolündeki bölgelerde ekonomik çöküş, yoksulluk ve işsizlik seviyelerinin rekor seviyelere ulaşması, gençleri cinsel organlarının bir kısmını satarak para kazanma alanlarına yöneltti.

Esed rejimi kontrolündeki bölgelerde ekonomik çöküş, yoksulluk ve işsizlik seviyelerinin rekor seviyelere ulaşması, gençleri cinsel organlarının bir kısmını satarak farklı para kazanma alanlarına yöneltti.

Uzman Ürolog Ammar Abdulfettah, Şam FM radyosuna verdiği demeçte motivasyonun bu gençler için maddi ihtiyaç olduğunu belirterek"Şam'daki kliniğimi ziyaret edenler de dahil olmak üzere bu ayın başından bu yana 5 kişi geldi ve satabilmek için testis çıkarma operasyonu gerçekleştirme isteklerini dile getirdiler" dedi.

Abdulfettah, bu konuda farkındalığın artırılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Bilimsel olarak bir kişiye canlı testis implantı veya testis bağışı yapmak diye bir şey yoktur. Cerrahi işlem olarak mümkün değildir. Kısırlık durumunda ise sperm sağlıklı bir kişiden alınır. Operasyonların yaygınlaşması, sosyal medyadaki söylentilerden başka bir şey değildir, bilimsel bir temeli yoktur ve bu konu, bazılarının inandığı gibi böbrek nakli gibi değildir." dedi.

Tıbbi açıdan bakıldığında, bu operasyonun genellikle prostat kanserini tedavi etmek veya yayılmasını önlemek için yapıldığı görülüyor.

Aynı şekilde bu yol ile orşiektomi testis kanseri tedavi edilebilir ve önlenebilir.

Uzmanlar birkaç çeşit orşiektomi ameliyatı bulunduğunu belirtiyor. Bunların yakın tıbbi bakım ve takip gerektiren birçok komplikasyonları bulunmak ile birlikte fiyatlar 70 bin dolara ulaşabiliyor. Doktorlar, donörün testislerinden birinin çıkarılması durumunda ihtimal bulunmasıyla birlikte kısırlığa yakalanmayacağını garanti ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.