Suriye'de Rus ve YPG güçleri aynı araçta devriye atıyor

Suriye'de Rus ve YPG güçleri aynı araçta devriye atıyor

Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin kontrolündeki bölgeden aktarılan görüntülerde Rus askeri aracından inen YPG'li dikkat çekti.

Suriye'nin kuzeyinde YGP güçlerinin kontrol ettiği bölgede Rus askeri aracından inen bir YPG savaşçısı dikkat çekti.

Rusya'nın PKK'nın Suriye yapılanması olan YPG ile Suriye'nin kuzeyinde daha yakın bir ilişki boyutuna geçtiği söylentileri akabinde bölgede gerçekleştirilen bir devriyeden aktarılan görüntüler dikkat çekti.

Rakka'dan Haseke bölgesine kadar M4 karayolundaki araçlara eşlik edip trafiğin düzenli bir şekilde akışının denetlendiği devriyelerden birinde, Rus askeri polisine ait (Jandarma benzeri yapı) zırhlı aracın içerisinden bir YPG savaşçısının indiği görülüyor.

Halid Abdurrahman tarafından paylaşılan görüntülerde YPG'linin üzerinde örgüte ait işaret ve hücum yeleği dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz dönemde Rusya'nın Suriye'nin kuzeyindeki YPG güçlerine askeri yardımda bulunduğuna dair haberler gündeme gelmişti.

Rusya'nın geçtiğimiz dönemde YPG güçlerine yönelik radar ve iletişim ekipmanlarından oluşan destek sağladığı da gündeme gelmişti. 

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.