Suriye'de YPG'ye bağlı SDK başkanından Rusya'ya övgü

Suriye'de YPG'ye bağlı SDK başkanından Rusya'ya övgü

'Suriye Demokratik Konseyi' Başkanı İlham Ahmed, Rusya Dışişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmeyi "verimli" olarak nitelendirerek, Esed rejiminin, ülkedeki krizin çözümü konusunda tutumunun değişmesini umduğunu ifade etti.

"Suriye Demokratik Konseyi" (SDK) Başkanı İlham Ahmed, Salı günü Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmeyi "verimli" olarak nitelendirerek, ''Suriye yönetiminin ülkedeki krizin çözümü konusunda tutumunu değiştirmesini umduğunu'' ifade etti.

İlham Ahmed, Rusya'nın, Halkın İradesi Partisi (HİP) ile imzaladıkları mutabakat anlaşmasını desteklediğini söyledi.

Geçen Ağustos ayının sonunda Suriye krizini çözmek için Moskova'da SDK ve HİP, siyasi yol haritasına ilişkin maddeleri içeren bir Mutabakat anlaşması imzaladı.

Ahmed, Suriye'deki ciddi rolü nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanlığı ile görüşmenin önemli olduğunu vurguladı.

Ahmed, ''Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan silah kullanımının herhangi bir sonuç vermediğini anladıklarını ve siyasi bir çözüm olması gerektiğini'' belirtti.

İlham Ahmed ''Rusya, şimdiye kadar Suriye rejimini destekliyordu, ancak bundan sonra aynı düzeyde onu desteklemeye devam edip etmeyeceğini veya önümüzdeki aşamalarda yeni bir gerçeklik empoze edip etmeyeceğini göreceğiz.'' şeklinde ekledi.

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Velid el Muallim'in, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı konferansta "Rusya ile aralarında görüş ayrılıklarının olduğunu gösterdiğini" belirten Ahmed, ''Rusya'nın mutabakat anlaşması konusunu onlara anlattığını ve Suriye hükümeti ile Rusya arasında yeni anlayışların olmasını bekleyeceklerini'' söyledi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.