Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İdlib’de Esed'in zaferi kaçınılmaz

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İdlib’de Esed'in zaferi kaçınılmaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de Beşar Esed’in İdlib’deki zaferinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Beşar Esed’in muhalif grupların Suriye’deki son kalesi olan İdlib’deki zaferini “kesin” olarak değerlendirdi.

Lavrov, savunma ve diplomatik konuların görüşüldüğü Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı açıklamada, “terörizme karşı zaferin kesin gerçekleşeceğini” vurgulayarak “ABD, IŞİD'in ortadan kaldırıldığını duyurmuştu, ancak canavar geri döndü” ifadelerini kullandı.

Reuters’ın haberine göre, Bakan Lavrov “Türkiye ile iyi ilişkilere sahibiz. Ancak bu her konu üzerinde anlaşacağımız anlamına gelmez. Herhangi bir iki ülke arasında tüm konularda tam bir anlaşmanın sağlanması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Suriye savaşında farklı tarafları destekleyen Türkiye ve Rusya, 2018’de ülkenin kuzeybatısında 'Gerginliği Azaltma Bölgesi' oluşturulması üzerinde anlaşmıştı. Ancak Esed güçlerinin son haftalarda İdlib'de 13 Türk askerini öldürüldüğü saldırı, Ankara ile Moskova arasındaki kırılgan işbirliğini engelliyor.

Diğer yandan Türkiye, İdlib’deki hareketlerinin Rusya ve İran ile gerginliği azaltma anlaşmalarını yıkıcı nitelikte olduğuna dair Rusya tarafının suçlamalarını reddediyor. Ankara ayrıca, Moskova ile diplomatik çabalar başarısız olduğu taktirde “askeri yola” başvuracağını söylüyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.