Rusya: Türkiye'nin İdlib operasyonu en kötü senaryo

Rusya: Türkiye'nin İdlib operasyonu en kötü senaryo

Kremlin tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin olası İdlib operasyonunun 'İdlib için en kötü senaryo' olduğu öne sürüldü.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin olası İdlib operasyonunun 'İdlib için en kötü senaryo' olduğu öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM grup toplantısındaki konuşmasının ardından Rusya tarafından bir açıklama yapıldı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Türkiye'nin İdlib'de rejim güçlerine karşı olası harekatının İdlib için en kötü senaryo olacağı" uyarısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca Rus tarafının İdlib konusunda Türkiye ile teması sürdürmeye devam edeceği belirtilirken, Suriye'de Esed rejimi be Rus üslerine yönelik saldırıların devam etmesinden de "endişe duyulduğu" ifade edildi.

Lavrov: "Türkiye muhaliflerle teröristleri ayrıştıramadı"

Öte yandan bugün açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Türkiye'nin Soçi Anlaşması süresince muhaliflerle teröristleri ayrıştırmada başarılı olamadığını" ifade etti.

Lavrov ayrıca, Türkiye ile gerçekleştirilen İdlib konulu müzakerelerde, "Türkiye'den yeni taleplerde bulunulmadığını, sadece Soçi Anlaşmasının uygulanmasının talep edildiğini" öne sürdü.

"İdlib harekatı an meselesi"

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de Esed rejimine yönelik bir operasyonun "an meselesi" olduğunu söyleyip, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye, İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi, bu konuda da "Bir gece ansızın gelebiliriz" diyoruz. Daha açık bir ifadeyle, İdlib harekâtı artık bir an meselesidir."

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.