Rusya: Türkiye Soçi mutabakatı yükümlülüklerini yerine getirmiyor

Rusya: Türkiye Soçi mutabakatı yükümlülüklerini yerine getirmiyor

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov Türkiye'nin Soçi Mutabakatı'ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dimitriy Peskov yaptığı açıklamada Türkiye'nin bir yıl önce varılan Soçi Mutabakatı'ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

Rusya'da bir televizyon kanalında konuşan sözcü "Çok tehlikeli bazı askeri teçhizat İdlib'deki teröristlerin eline geçiyor ve bütün bunlar maalesef bölgede durumun normalleşmesine destek olmuyor" dedi.

Peskov açıklamasının devamında "Bu durumda açıkça iki lider arasında bir yıl önce imzalanan Türkiye'nin sınır hattını belirlemesini, ağır silahların vs. çekilmesini öngören Soçi anlaşmasındaki şartları yerine getirmediğini açıkça söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

İdlib'de yeniden ateşkesin sağlanması için Rusya ve Türkiye arasında en üst düzeyde yürütülen görüşmelerde henüz bir sonuç elde edilebilmiş değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Cuma günü yapılan telefon görüşmesinde çözümün Soçi Mutabakatı'nın tam olarak uygulanmasından geçtiği vurgulandı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.