Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İdlib'de teröristlerle ateşkes yapmayacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İdlib'de teröristlerle ateşkes yapmayacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'de muhaliflerle ateşkes yapmayacaklarını ifade etti.

İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen BM İnsan Hakları Konseyi'nin 43. oturumunda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Uluslararası toplum ve BM İnsan Hakları Konseyi, başlarını kaldıran aşırılık yanlılarının önünü kesmelidir. Şu anda bazı meslektaşlarımız, bilerek ya da bilmeyerek, radikal ve terörist grupların vahşetlerini haklı gösterme arzusu içinde. İdlib'deki duruma ilişkin görüşmelerde yaşandığı gibi, haydutlarla ateşkes anlaşması yapma olasılığına ilişkin çağrıları açıklamak zor. Bu tür eylemler, insan haklarını savunma amacını göstermez, aksine teröristlere ayrıcalık tanınması ve onların faaliyetlerinin desteklenmesi anlamına gelir" dedi.

Lavrov, muhaliflerle ateşkes yapmanın evrensel konvansiyonları ve BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı çok sayıda kararı en ciddi şekilde ihlal edeceğini öne sürdü.

Rusya, Suriye'de Esed rejimine destek amacıyla 2015 yılından bu yana doğrudan hava ve kara saldırıları düzenliyor.

Bu saldırılarda şimdiye kadar binlerce sivil hayatını kaybetti, yüzbinlerce sivil ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.