Çavuşoğlu: Lavrov'a İdlib'de kalıcı ateşkes gerektiğini söyledik

Çavuşoğlu: Lavrov'a İdlib'de kalıcı ateşkes gerektiğini söyledik

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'İdlib’deki saldırganlığın durması gerektiğini vurguladıklarını' söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de kalıcı ateşkes ilan edilmesi gerektiğini söylediğini açıkladı.

Çavuşoğlu, Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'nın ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Lavrov ile Münih'te yaptığı görüşmeye dair, "İdlib'de saldırganlığın durması ve artık kalıcı ateşkes tesis edilmesi gerektiğini söyledik" dedi.

Dışişleri Bakanı, İdlib'deki durumla ilgili olarak Türk ve Rus heyetlerin yarın Moskova'da görüşmeler yapacağını da sözlerine ekledi.

Esed rejimi, 2019'un sonlarından bu yana muhaliflerin elinde kalan son büyük yer olan İdlib'i geri almak üzere Rusya'nın hava desteğiyle operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Soçi Anlaşması kapsamında İdlib'de gözlem noktaları bulunan Türkiye de son haftalarda buraya yönelik askeri yığınağına hız verdi.

Esed güçlerinin son iki hafta içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı hedeflere yönelik saldırısında biri sivil, 14 kişi yaşamını yitirdi.

Çavuşoğlu, Münih'te Lavrov'un yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda, Moğolistan Dışişleri Bakanı Damdin Tsogtbaatar ve Kosova Başbakanı Albin Kurti ile de görüşmeler yaptı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.