Suriye'den dönen gazeteciye ülkesinde tepki: 'Sen Japon değilsin'

Suriye'den dönen gazeteciye ülkesinde tepki: 'Sen Japon değilsin'

3 yıl önce Suriye'de rehin alınan ve geçtiğimiz günlerde ülkesine dönen Japon gazeteci ülkesinde yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Çoğu sosyal medya üzerinden yöneltilen eleştirilerde, Japon gazetecinin "Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgeye giderek kendisini riske attığı", ve daha önce de 2004 yılında Irak'ta rehin alınmış olmasına vurgu yapılarak, "sorumsuzca davrandığı" suçlamaları ağır basıyor.

"Japon olamazsın"

Suriye'de 40 aydan fazla bir süre rehin kalan Yasuda, rehin alınmasına neden olmakla eleştirilen "sorumsuzca" davranışları nedeniyle "Japon olmamakla" itham edildi.

Yasuda'ya iki kez rehin alınmış olması nedeniyle "Profesyonel rehine" diyenler de oldu.

Twitter'da bir kullanıcı Yasuda'nın esareti nedeniyle Japon halkının endişelendiğini vurgulayarak, "Toplumu rahatsız ediyor. O bir halk düşmanı" dedi.

Japonya'daki ilk açıklamasında özür dilemek zorunda kaldı

Yoğun eleştiriler gölgesinde eşiyle birlikte yaptığı ilk açıklamada gazeteci, Japon halkından özür dileyerek şu ifadeleri kullandı: "Bu şekilde bir soruna ve endişeye neden olduğum için özür dilerim. Fakat sayenizde, güvenli bir şekilde eve ulaşabildim."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum