Suriyeli muhalif komutan Türkiye tarafından mı hedef alındı?

Suriyeli muhalif komutan Türkiye tarafından mı hedef alındı?

Suriye'nin kuzeyindeki El Bab şehri yakınlarında bir Ahrar eş Şam komutanının insansız hava aracı saldırısında hedef alındığı bildirilmişti.

Suriye'de rejim karşıtı muhalif oluşumlardan olan Ahrar eş Şam grubunun doğu bölgesi yapılanmasının komutanlarından Saddam el Musa iki gün önce Türkiye tarafından desteklenen muhaliflerin kontrolündeki El Bab şehri kırsalındaki bir bölgede insansız hava araçları tarafından hedef alındıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Saldırının ardından Ahrar el Şam grubu tarafından yayınlanan taziye mesajında El Musa'nın kim tarafından hedef alındığının bilinmediği ifade edilmişti.

Yerel kaynaklar ise Esed rejimiyle normalleşme karşıtı ismin insansız hava aracıyla hedef alındığını öne sürmüş ancak bu iddia da netlik kazanmamıştı.

Ancak son olarak El Musa'nın hedef alındığı bölgede bulunduğu öne sürülen mühimmat parçaları saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği konusunu yeniden gündeme getirdi.

Mühimmattan geride kalan parçalar dikkatli bir şekilde incelendiğinde Roketsan tarafından üretilen MAM-L mühimmatı ile benzerlik taşıdığı görülebiliyor.

Yerel kaynaklar Saddam el Musa'nın Beşar Esed rejimiyle uzlaşma karşıtı öne çıkan bir tavır almasından dolayı hedef alınmış olabileceğini ifade ediyor.

Türkiye ile Beşar Esed rejimi arasındaki istihbari görüşmeler bir süredir siyasi düzeyde devam ediyor. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Şubat ayında Esed rejimi Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile Rusya'da bir araya gelmesi bekleniyor.

İkilinin görüşmesinin ardından ise gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beşar Esed arasındaki muhtemel görüşmeye çevrilecek.

Saddam el Musa'nın hedef alındığı yerde bulunduğu ifade edilen mühimmat parçaları:

21-004.jpg

22-007.jpg

23-006.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum