Tayfun füzesinin ikinci test atışı gerçekleşti

Tayfun füzesinin ikinci test atışı gerçekleşti

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Tayfun füzesinin 2'nci test atışının başarıyla gerçekleştiğini açıkladı.

Tayfun füzesinin test atışının 2'ncisi Rize- Artvin Havalimanı'ndan gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabı üzerinden Tayfun füzesinin yeni test atışının başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini yazdı.

Demir "TAYFUN füzemizin yeni test atışını başarılı şekilde gerçekleştirdik. Başta ROKETSAN olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tayfun füzesinin menzilinin 561 kilometre olduğunu açıklamıştı.

Aralık 2022'de Erdoğan, "Korkuyorlar tabii. Bize ne dediler? Çılgın Türkler. Ne dediler? Çılgın Türkler geliyor. Hele hele bir de Tayfun Füzesi menzili 560 kilometre olarak açıklandı, 560'ı bile yeterli bulmuyoruz. Geçen hafta bir görüşme yaptım. Nedir dedim nihai durum. Dediler ki biz 1000 kilometreyi yakalayacağız. Şimdi tabii bunu duyunca Yunan hoplamasın mı? Ege'de bazı çılgınlıklar yaptılar. Bizimkiler de gerekeni yaptı. Yapma işte rahat dur. Bizimle uğraşma. Bizim sizinle Ege'de dalaşma diye bir şeyimiz yok. Buna geçmişte hep 'it dalaşı' derlerdi. Arkadaşlara dedim ki bu ifade çok çirkin. Eğer rahat durmazlarsa gereğini yaparsınız." yanıtını vermişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.