Türkiye'nin Ukrayna'ya silah sistemi teslim ettiği doğrulandı

Türkiye'nin Ukrayna'ya silah sistemi teslim ettiği doğrulandı

Ukrayna ordusu çatısı altındaki 49. Topçu Tugayı Türkiye'nin Kiev yönetimine TRLGC-230 verdiğini doğruladı.

Türkiye'nin Ukrayna'ya Çok Namlulu Roket Atar Silah Sistemi ve lazer güdümlü füze TRLG-230 teslim ettiği Ukrayna resmi kaynaklarınca doğrulandı.

Ukrayna ordusuna bağlı 49. Topçu Tugayı tarafından Facebook üzerinden yapılan paylaşımda, Roketsan üretimi Çok Namlulu Roket Atar Silah Sistemi görüldü.

Böylece Türkiye'nin Ukrayna'ya TRLG-230 MLRS teslim ettiği doğrulanmış oldu. Türkiye tarafından konuya ilişkin bir açıklama henüz yapılmazken Kiev yönetimine kaç füze gönderildiği bilinmiyor.

Middle East Eye'de 2022 yılında Ragıp Soylu imzasıyla yayımlanan bir haberde, 50'ye yakın TRLG-230 füzesinin Ukrayna'ya sevkiyatı gerçekleştiği bildirilmişti.

Bir kaynağın MEE'ye yaptığı açıklamada 200 kadar TRLG-230 füzesinin Ukrayna'ya sevkiyatının yapılmış olabileceği belirtilmişti.

roketsan.jpg

ROKETSAN tarafından üretilen 230 mm TRLG-230 Füzesi nokta vuruş kabiliyeti ve tahrip gücü sayesinde 20-70 kilometre menzil arasındaki yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücüne sahip.

Söz konusu füzeler ayrıca Çok Namlulu Roket Atar Silah Sistemi ile uygun platformlara adapte edilebiliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.