Suriyeli Muhalifler: Devrim için ölmeye hazırız

Suriyeli Muhalifler: Devrim için ölmeye hazırız

Tahrir el Şam öncülüğündeki muhaliflerce kurulan operasyon odası Suriye'deki son gelişmelerle ilgili bir açıklama yayınladı.

Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) öncülüğündeki muhaliflerce kurulan operasyon odası Suriye'deki son gelişmelerle ilgili bir açıklama yayınladı.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin Hama ile İdlib kırsallarına yönelik saldırılarını püskürtmek için HTŞ öncülüğünde kurulan Fethu'l Mubin operasyon odası tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan açıklamada, muhaliflerin 'ölmeye hazır' olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin 'çöküşe geçtiği' muhaliflerin ise 'zafere doğru yürüdüğü' öne sürüldü.

Suriye'nin kuzeyindeki sivilleri korumaya devam edecekleri yönünde vurguların yer aldığı açıklamada, Suriye topraklarının tamamını 'özgürleştirene' kadar savaşın devam edeceğinin altı çiziliyor.

Suriye'de İdlib ve Hama kırsalındaki bölgelerde yaklaşık 4 aydır muhalifler ve Rusya-İran destekli rejim unsurları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

Son olarak Rusya destekli Esed rejimi güçleri İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun yerleşimini muhaliflerden ele geçirmişti.

Han Şeyhun'un ele geçirilmesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Morek yerleşimindeki 9 nolu gözlem noktası kuşatma altında kalmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.