'Suriyeli sığınmacılara bakış büyük oranda değişti'

'Suriyeli sığınmacılara bakış büyük oranda değişti'

Türkiye'de Suriyeli sığınmacılara yönelik bakışın 3 yıl içerisinde büyük oranda olumsuz yönde değiştiği ortaya çıktı.

Konda Araştırma 100. çalışmasında "Suriyeli sığınmacılara bakış" konusunu ele aldı. Raporda Suriyeli sığınmacılarla aynı şehirde yaşamayı kabul edenlerin sayısının 2019'da 2016 yılına göre yüzde 32'lik bir düşüş yaşadığı göze çarpıyor.

Konda Araştırma Şirketi, 2019 yılı Temmuz ayı araştırmasında Türkiye genelinde 2 bin 651 kişinin "Suriyeli sığınmacılarla ilişkiniz hangi seviyede olabilir?" sorusuna verdiği yanıtı paylaştı.

Raporda, Şubat 2016 ile Temmuz 2019 tarihlerinde aynı soruya verilen cevaplar karşılaştırıldı. Buna göre Türkiye'de Suriyeli sığınmacılarla aynı şehir, aynı mahalle, aynı apartman ve aynı evi paylaşmaya olumlu bakanların sayısı büyük oranda azaldı.

2016'da 2 bin 651 kişiden yüzde 72'si Suriyeli sığınmacılarla aynı şehirde yaşayacak kadar bir ilişki geliştirmeyi kabul ederken 2019'da bu oran yüzde 40'a geriledi.

Aynı mahallede yaşamaya olumlu yaklaşanların oranı yüzde 57'den 31'e; aynı apartmanda yaşayıp komşuluk ya da arkadaşlık ilişkisi seviyesinde yakınlığı kabul edenlerin oranı yüzde 41'den 21'e; aynı evde yaşayacak bir ilişki seviyesine evet diyenler ise yüzde 14'den 7'ye düştü.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.