Suriye'nin kuzeyindeki çadır kentler çamur içinde

Suriye'nin kuzeyindeki çadır kentler çamur içinde

Rejim ve Rus saldırılarından kaçan Suriyelilerin ülkenin kuzeyinde kurduğu çadır kentler, şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle su altında kaldı.

Rejim ve Rus saldırılarından kaçan Suriyelilerin ülkenin kuzeyinde kurduğu çadır kentler, şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle su altında kaldı.

Yağmur suları, Bab es-Selame sınır kapısının güneyinde, Azez'in kuzeyinde Furkan, Muhabirin ve Yeşil Eller olarak adlandırlan kamp alanları ile İdlib'in kuzeyindeki Türkiye sınırına yakın Atme çadır kentini çamur içinde bıraktı.

Onbinlerce Suriyeliye ev sahipliği yapan ve zeytin bahçelerin arasına kurulu derme çatma çadırlardan oluşan kentlerde yaşayanlar, kışın yaklaşmasıyla bir yandan soğuk, diğer yandan da yağmur suları ve çamurla mücadele etmek zorunda kaldı.

"Kış geldi, ne mazotumuz, ne de battaniyemiz var"

Atme çadırkenti sakinlerinden Ebu Şefik, yağmur ve rüzgar nedeniyle çadırların bir bölümünün yıkıldığını, onlarcasının da sular altında kaldığını söyledi.

Mamun Ebu Rıda da, "Atme çadır kentinde halk su ve çamurda yatıp kalkıyor. Kış geldi, ne mazotumuz, ne de battaniyemiz var.'' dedi.

Ümmü Muhammed de, şiddetli yağmur nedeniyle su alan çadırlarını terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Çadırkentin her yerinin çamur olduğunu ifade eden Ümmü Muhammed, acil yardım çağrısında bulundu.

AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.