Suudi Arabistan ABD'nin 'Kaşıkçı' raporuna tepkili

Suudi Arabistan ABD'nin 'Kaşıkçı' raporuna tepkili

Suudi Arabistan, ABD'nin Cemal Kaşıkçı cinayetine dair hazırladığı rapora tepki gösterdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ABD'nin yayınladığı raporu kesin bir dille reddettiğini açıkladı.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'nün (DNI) yayınladığı raporda, Kaşıkçı'nın yakalanması ya da öldürülmesi için operasyon emrini onaylayan kişinin Veliaht Prens Muhammed bin Selman olduğu yazılmıştı.

Riyad'dan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Kaşıkçı cinayetinin Kraliyet ile ilişkilendirildiği, olumsuz, yanlış ve kabul edilemez değerlendirmeyi reddetmektedir. Raporda doğru olmayan bilgilerin yer aldığı da not edilmiştir" dendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu iğrenç suçun Krallığın yasalarının ve değerlerinin açık bir ihlali olduğu yönünde daha önce ilgili makamlarca yapılan açıklamaları bir kez daha tekrar ediyoruz. Bu cinayet, istihdam edildikleri kurumlarca kendilerine verilen yetkileri suistimal eden bir grup kişi tarafından işlenmiştir. Söz konusu şahısların soruşturulması ve adaletin yerini bulması için ilgili makamlarımız yasal çerçevede tüm gerekeni yapmıştır. Bu kişiler mahkemelerimizce yargılanıp mahkum edildiler. Verilen cezalar Kaşıkçı ailesi tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır."

Raporu "talihsiz" olarak niteleyen Dışişleri Bakanlığı ayrıca benzer trajedilerin yaşanmaması için gerek önlemleri aldıklarını vurguladı.

Riyad yönetimi, ABD ile karşılıklı saygı prensibiyle devam eden yaklaşık 80 yıllık ilişkilerin de altını çizerek iki ülke arasındaki stratejik bağların daha da güçlenmesinin umulduğunu da aktardı.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.