Suudi Arabistan: Bin Selman'ın 'prestij' projesi için on binlerce kişi evsiz bırakıldı

Suudi Arabistan: Bin Selman'ın 'prestij' projesi için on binlerce kişi evsiz bırakıldı

Suudi Arabistan'da Muhammed bin Selman'ın prestij projeleri için on binlerce kişinin evsiz bırakılması sürecine devam ediliyor.

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın prestij projeleri için on binlerce kişinin evsiz bırakılması sürecine devam ediliyor.

Son olarak, ülkenin önemli şehirlerinden Cidde'deki inşaat projeleri için birçok mahalle tamamen yerle bir edilmiş durumda.

Ev sahiplerine evlerini boşaltmaları için süre verilmezken, meskenleri yıkılan ailelere herhangi bir alternatif de sağlanmadı.

Middle East Eye'a konuşan bir mağdur "Ne yapacağımı, nereye gideceğimi bilmiyorum. Ciddi şekilde üzgünüm. Burada olan bitenleri tarif edemem. Bu akıl ermez bir şey." ifadelerini kullandı.

Daha önce de "Neom" projesi için zorla tahliyeler gerçekleştirilmiş, yıkıma direnen bir kişi de katledilmişti.

Birçok mahalle tamamen veya kısmen yıkılırken, on binlerce kişinin tamamıyla evsiz kaldığı belirtiliyor.

Yıkılan bölgeler arasında, tarihi evlerin bulunduğu mahalleler de yer alıyor.

Yıkılan evlerin yerine, Veliaht Prens Bin Selman'ın prestij projelerinden olarak gösterilen "Cidde Merkez" projesi kapsamında inşaatler yapılacağı, bölge halkının ise gayri resmi olarak bölgeden sürüleceği ifade ediliyor.

Yıkımın görüntüleri uydudan çekilen fotoğraflara da yansıdı:

cidde1.jpg

cidde2.jpg

Kaynak: Middle East Eye, Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.