Suudi Arabistan destekli Arap koalisyonu Hudeyde'de ilerliyor

Suudi Arabistan destekli Arap koalisyonu Hudeyde'de ilerliyor

Suudi Arabistan destekli Arap koalisyonu Hudeyde'de Husilere karşı ilerliyor.

Suudi Arabistan haber ajansının ifadesine göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu tarafından desteklenen Yemen ordusu ülkenin batısındaki liman kenti Hudeyde'de Husilere karşı ilerleme kaydetti.

Arap koalisyonuna yakın saha kaynakları, Hudeyde Üniversitesi yakınlarında ve havaalanının kuzeyinde ilerleme kaydedildiğini öne sürerek, Suudi Arabistan destekli güçlerin Hudeyde'nin doğu girişinde de Husilere karşı mevzi kazanıldığını ifade etti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları da bölgede hava saldırıları düzenledi. Koalisyona yakın kaynaklar, bölgeye düzenlenen 15 hava saldırısında yaklaşık 30 Husi militanın öldüğünü ve onlarcasının yaralandığını iddia etti. Husilerin bölgede karşı saldırı girişimlerinin de püskürtüldüğü belirtildi.

Suudi Arabistan destekli Arap koalisyonu, uzun süredir düzenlediği saldırılarda henüz tam anlamıyla bir başarı elde edebilmiş değil.

İran destekli Husi güçleriyle Suudi Arabistan destekli Arap koalisyonu arasında çatışmalar devam ederken, ülkeye insani yardım malzemelerinin girdiği en önemli nokta olan Hudeyde limanı da kullanılamıyor. Limanın çatışmalar nedeniyle işlevsiz kalması, ülkede açlık tehlikesini daha da artırıyor. Halihazırda milyonlarca kişinin gıda maddelerine erişiminin oldukça kısıtlı olduğu Yemen'de çatışmalar sebebiyle birçok bölgede salgın hastalıklar ve açlıktan ölümler baş gösteriyor.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) öncülüğündeki koalisyon ülkenin en büyük dördüncü kenti ve Kızıldeniz üzerindeki ana limanı olan Hudeyde'ye 13 Haziran'da geniş çaplı bir askeri operasyon başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.