Suudi Arabistan Husilere ait akaryakıt tankerini serbest bıraktı

Suudi Arabistan Husilere ait akaryakıt tankerini serbest bıraktı

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu, Cizan Limanı'nda alıkonulan Husilere ait akaryakıt tankerini serbest bıraktı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyon Güçleri tarafından, Cizan Limanı'nda 42 gündür alıkonulan Yemenli Husiler'e ait akaryakıt tankeri serbest bırakıldı.

Husiler'in el-Mesire televizyon kanalı, tanker sahibi petrol şirketine dayandırarak verdiği haberde, Hudeyde Limanı'na boşaltım yapmak üzere 12 bin ton dizel akaryakıt taşıyan tankerin, Cizan Limanı'nda 42 gündür alıkonulmasının ardından serbest bırakıldığını duyurdu.

İran destekli Husiler, Arap Koalisyonu'nu, Birleşmiş Milletler'den (BM) Yemen'e giriş izni olmasına rağmen petrol ve gıda maddesi taşıyan 20 gemiye alıkoymakla suçluyor.

Arap Koalisyonu, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Koalisyon, Husileri bölgede gemi hareketliliğini ve insani yardım çalışmalarını işlemez hale getirmekle suçluyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.