Suudi Arabistan ile Güney Kıbrıs'tan 'Libya' açıklaması

Suudi Arabistan ile Güney Kıbrıs'tan 'Libya' açıklaması

Suudi Arabistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanları, Libya konusunda ortak bir açıklama yaptı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, Libya’nın durumuna siyasi bir çözüm getirilmesi ve ülkenin tüm dış müdahalelerden arındırılması gerektiğini vurguladı. Bu açıklamalar, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nın Kıbrıs’ı ziyaret ederek mevkidaşıyla yaptığı görüşmeler sırasında geldi.

İki bakan ortak bir basın toplantısı düzenleyerek ikili ilişkilerin ulaştığı seviye karşısında memnuniyetlerini dile getirdiler ve birçok alanda ortak çıkarlara hizmet edecek şekilde ilişkilerin sağlamlaştırıldığını vurguladılar.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan hükümetinin GKRY’nin kendi toprakları üzerindeki egemenlik haklarına verdiği desteği vurguladı ve tüm taraflara anlaşmazlıkları barışçıl yollarla ve uluslararası hukuk kurallarına uygun bir şekilde diyalog kurarak çözme çağrısında bulundu.

Libya konusunda ise iki taraf, Libya’nın durumu için siyasi bir çözüm bulunması ve ülkenin tüm dış müdahalelerden arındırılması gerektiğini vurguladı.

Suudi Arabistan ve GKRY bakanları ayrıca, Yemen krizi için siyasi bir çözüme ulaşılması gerektiğini vurguladı. GKRY Dışişleri Bakanı ülkesinin, terörist Husi milislerinin Suudi Arabistan topraklarında gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını belirtti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.