Suudi Arabistan Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenlediği saldırıyı kınadı

Suudi Arabistan Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenlediği saldırıyı kınadı

Suudi Arabistan, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine düzenlediği ve üst düzey Iraklı askerlerin öldüğü hava saldırısını kınadı.

Suudi Arabistan, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine düzenlediği ve üst düzey Iraklı askerlerin öldüğü hava saldırısını kınadı. Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanı Fuad Muhammed Huseyin Baki ile görüşen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Bağdat'a taziyelerini sundu.

Euronews'in haberine göre, görüşmede her iki bakanın da Türkiye'nin düzenlediği operasyonların Irak'ın egemenliğini ihlal ettiği ve bölge barışını tehlikeye attığı konusunda hem fikir olduklarını belirttikleri aktarıldı.

Bağdat hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kuzey Irak'tan askerlerini çekmesi için Arap ülkelerinden diplomatik destek istemişti. Bu bağlamda Iraklı yetkililer, Ürdün, Mısır ve Kuveyt ile görüşmeler yaptı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri de Türkiye'nin düzenlediği SİHA saldırısını kınamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu salı günü yaptığı açıklamada "Yılbaşından itibaren düzenlenen operasyonlarda 62'si üst düzey 474 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini" belirtti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum