Suudi Arabistan: Yaptırımlara misliyle karşılık veririz

Suudi Arabistan: Yaptırımlara misliyle karşılık veririz

Suudi Arabistan, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle olası yaptırımlara karşılık verileceğini açıkladı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın resmi kaynaklardan aktardığı bilgiye göre, Riyad başka ülkeler tarafından alınacak olası yaptırım kararlarını karşılıksız bırakmayacak.

Ajansa konuşan ve ismi açıklanmayan yetkili, Suudi Arabistan'ın daha büyük yaptırım kararlarıyla diğer ülkelere cevap vereceğini açıkladı. Haberde Suudi Arabistan'ın küresel ekonomi için büyük ve etkili bir rolü olduğu kaydedildi.

ABD yönetimi, gazeteci Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğünün doğrulanması halinde "Riyad'ı cezalandıracağını" açıklamıştı.

Trump, "Biz olmadan tahtınızda iki hafta bile kalamazsınız" demişti

ABD Başkanı Trump, Mississippi'de yaptığı bir miting sırasında Kral Selman için "Kral Selman'ı seviyorum. Ama Kral'a, 'Sizi biz koruyoruz. Biz olmadan tahtınızda iki hafta bile kalamazsınız. Bundan dolayı askeri harcamalar için para ödemek zorundasınız' dedim" ifadelerini kullanmıştı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman ise Trump'ın bu açıklamasına "Bu bedava silahlanma değil. Suudi Arabistan ve ABD arasındaki ilişki başladığından beri her şeyi onlardan parayla satın aldık" şeklinde yanıt vermişti.

Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı gezisini yaptığı Suudi Arabistan'dan yüz milyarca dolarlık anlaşmayla dönen Başkan Trump, geçtiğimiz mart ayında Beyaz Saray'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı ağırlamıştı.

Suudi muhalif gazeteci 2 Ekim'de Türkiye'de Suudi konsolosluğuna girdikten sonra kaybolmuştu. Gazetecinin öldürüldüğü haberleri üzerine uluslararası tepki oluşmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.