Suudi Arabistan Yemen'de çatışmalardan kaçan sivilleri vurdu

Suudi Arabistan Yemen'de çatışmalardan kaçan sivilleri vurdu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Hudeyde'deki çatışmalardan kaçan sivilleri hedef aldı.

Bölgeden kaynakların ifadesine göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği hava saldırısında siviller hedef oldu.

Yerel kaynaklar, bölgedeki çatışmalardan kaçan sivilleri taşıyan bir otobüsün hava saldırısına hedef olması sonucu dokuz kişi yaşamını yitirdi. Hudeyde'den Taiz'e gitmekte olan otobüsteki sivillerden en az on tanesi de yaralandı.

Suudi koalisyonu saldırıya dair bir yorum yapmadı. Bölgedeki çatışmalardan kaçan binlerce sivilin komşu illere sığınmak üzere bölgeyi terk ettiği biliniyor.

Bu saldırıdan önce hafta başında yine bir Suudi koalisyonu hava saldırısında, Amran ilinde aynı aileden en az sekiz sivil hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar da bulunuyordu. Güvenlik kaynaklarının uluslararası ajanslara bildirdiğine göre bu saldırılarda 20'den fazla sivil de yaralanmıştı. Koalisyon bu saldırının da sorumluluğunu üstlenmemişti.

Yemen'de Suudi Arabistan'ın ülkeye müdahil olduğu 2015 yılından beri sivillere yönelik hava saldırıları ciddi bir sorun teşkil ediyor. Suudi Arabistan'a bu saldırılar nedeniyle uluslararası toplumdan bir baskı gelmemesi, saldırıların aynı doğrultuda devam etmesine de zemin hazırlıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.