Yemen'de Suudi koalisyonu balıkçıları vurdu: 55 ölü

Yemen'de Suudi koalisyonu balıkçıları vurdu: 55 ölü

Suudi Arabistan ve BAE koalisyonununu Yemen'in batısında düzenlediği saldırıda onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, dün Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) öncülüğündeki Arap Koalisyonu'na ait savaş uçaklarının Yemen'in batısında düzenlediği saldırıda onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklar: 55 kişi öldü

Yemen'in batısındaki ülkenin en büyük liman kenti olarak gösterilen Hudeyde'de meydana gelen saldırıda limandaki balıkçılar hedef alındı. Bölgedeki yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, hava saldırısının ilk anlarında ölü sayısı 30 civarındayken, birçok yaralının da yaşamını yitirmesiyle bu sayı 55'e yüseldi.

Kaynakların ifadelerine göre, ölenlerin tamamı bölgede balıkçılık yapan sivil halktan oluşuyor.

Suudi Arabistan ve BAE öncülüğündeki koalisyonunun Yemen'de gerçekleştirdiği hava saldırılarında çok sayıda sivil kaybı yaşanıyor. 

Uluslararası kamuoyunun düzenlenen bu saldırılarda yaşamını yitiren sivillere yönelik herhangi bir açıklama veya kınamada bulunmaması Yemenlilerce tepkiyle karşılanıyor. 

Koalisyonunu hava saldırılarında hedef aldığı sivil yerleşim bölgeleri Husilerin kontrolünde.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.