Yemen'de Suudi koalisyonu çocukları taşıyan servisi vurdu: 43 ölü

Yemen'de Suudi koalisyonu çocukları taşıyan servisi vurdu: 43 ölü

Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Yemen'de çocukları taşıyan otobüsü hedef aldı. Saldırıda onlarca çocuk yaşamını yitirdi.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün sosyal medya hesabından duyurduğu olay bugün gerçekleşti. Yemen’in Sa’da kentinde çocukları taşıyan otobüse saldırı düzenlemesi sonucunda onlarca çocuğun öldüğü açıklandı.

Öte yandan, çocuklar ve sivillerin savaş ve çatışma sırasında korunmasının uluslararası hukukun gereği olduğu da vurgulandı.

"43 ölü 63 yaralı"

Husilere bağlı Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çocukları taşıyan aracın hedef alındığı saldırıda 43 kişinin öldüğü 63 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Yemen'de İran destekli Husilere karşı savaşa dahil olan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon daha önceden birçok kere sivillerin yaşadığı alanlara yahut doğrudan sivilleri hava saldırısı gerçekleştirmişti. Bu saldırılarda sayısı yüzlerle ifade edilen sivil yaşamını yitirmiş durumda.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.