Trump: Yemen'de 40 çocuğun öldüğü saldırı Suudilerin beceriksizliği

Trump: Yemen'de 40 çocuğun öldüğü saldırı Suudilerin beceriksizliği

ABD Başkanı, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de okul otobüsü vurup 40 çocuğun öldürülmesini değerlendirdi.

Pazar günü Axios'a röportaj veren ABD Başkanı Donald Trump, Suud'un 9 Ağustos'ta Yemen'in kuzeyindeki Dhahyan'da pazar yerini ve okul otobüsünü vurması sonucu 40'ı çocuk 51 sivilin ölmesinin, "Washington'ın suçu olmadığını" söyledi.

Hava saldırısıyla bombalanan bölgede Amerikan Lockheed Martin üretimi 227 kiloluluk lazer güdümlü MK 82 bombasının parçalarının bulunmasına karşılık Trump "Biz bunu yapmayız. Bunlar (Suudi koalisyonu) temelde silahı nasıl kullanacağını bilmeyen insanlar, bu da korkunç bir şey" diyerek değerlendirdi.

"Silah satışımız durmayacak ancak Yemen'i çok dikkatli inceliyoruz"

"Bu 'manzara' karşısında rahatsız olduğunu söylemenin yetersiz kalacağını" ifade eden Trump, Yemen'deki bombardımanlarla ilgili haberler nedeniyle ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satışlarını durdurmasının gerekip gerekmediği sorusuna "Yemen'i çok dikkatli inceliyoruz. Suudilerle konuşacağım pek çok konu var." cevabını verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.