BM: Hudeyde saldırısı çocuk hastanesini tehdit ediyor

BM: Hudeyde saldırısı çocuk hastanesini tehdit ediyor

UNICEF, Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğünde yürütülen Hudeyde harekatının 59 çocuğun yattığı bir hastaneyi tehdit ettiğini öne sürdü.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğünde yürütülen Hudeyde harekatının 59 çocuğun yattığı bir hastaneyi tehdit ettiğini öne sürdü. 

UNICEF Salı günü yazılı bir açıklama yaparak, Kızıldeniz kıyısındaki kentteki çatışmaların El Tevra Hastanesi'nde tedavi gören ve 25'i yoğun bakım ünitesindeki 59 çocuğun hayatını tehdit ettiğini duyurdu.

Açıklamaya göre kentin güneyindeki hastanenin 500 metre yakınına kadar yaklaşan top atışı ve bombardımandan dolayı giriş ve çıkışlarda sorun yaşanıyor. Bildiride ayrıca "Eğer liman hasar görür, yıkılır ya da bloke edilirse ölü sayısı felaket bir düzeye ulaşabilir" ifadesi kullanıldı.

Husiler: Koalisyonun ilerleyişini durdurduk

Hudeyde kentini elinde bulunduran Husiler de Salı günü bir açıklama yaparak Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin ilerleyişini durduklarını öne sürdü. Son birkaç günde en az 30 savaşçılarını kaybettiklerini belirten Husiler, aynı zamanda birkaç sivilin de hayatını kaybettiğini belirtti.

Associated Press ajansının bölgedeki tanıklara dayandırdığı haberinde çatışmalar dolayısıyla sokaklarda cesetler birikirken, kentin dış mahallelerinde yanmış ve kullanılamaz hale gelmiş araçlar kaldırılmayı bekliyor.

Binlerce kişinin hayatı tehdit altında

İnsani yardım malzemesi de dâhil olmak üzere malların dörtte üçü ülkeye Hudeyde limanı üzerinden giriş yapıyor. Hudeyde Limanı'nı abluka altına alan merkezi hükümete bağlı güçler, İran'ın desteklediği Husileri liman bölgesinden ve kentten uzaklaştırmayı hedefliyor.

Son beş günde şiddetlenen çatışmalar nedeniyle kentte birçok kişinin mahsur kaldığı tahmin edilirken, abluka nedeniyle ülkenin geri kalanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamayan insani yardımdan dolayı yüz binlerce kişinin hayatı tehdit altında.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.