Yemen güçlerinden Hudeyde operasyonu

Yemen güçlerinden Hudeyde operasyonu

Yemen güçleri Hudeyde'ye yönelik askeri operasyon başlattı ve bölgeye ait kırsalın ele geçirilmeye başlandığını bildirildi.

Yemen'de Suudi Arabistan'ın önderliğindeki koalisyon güçleri, liman kenti Hudeyde'de İran destekli Husilere yönelik başlattıkları operasyonda ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

Alman haber ajansı DPA'ya konuşan askeri kaynaklar, Hudeyde'nin doğusunda ve güneyinde yer alan dış mahallelerde kontrolü sağladıklarını duyurdu. Askeri kaynaklar, Hudeyde limanının kontrolünü ele geçirene dek ordunun operasyonu sürdüreceğini aktardı.

İran'ın desteklediği Husilerin kontrolünde olan Hudeyde'ye yönelik operasyon kapsamında koalisyon güçlerinin gece boyunca hava saldırısı düzenlediği belirtiliyor.

Stratejik öneme sahip olan kentlerden biri olan Hudeyde, ülkeye giden ihraç ürünleri ve insani yardım malzemesinin yaklaşık yüzde 80'inin ilk ulaştığı nokta konumunda.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.