BM: Yemen'de insani konuda durum ümitsiz

BM: Yemen'de insani konuda durum ümitsiz

BM Genel Sekreteri Guterres, "Yemen uçurumun kenarında duruyor. İnsani konuda durum ümitsiz. Daha da kötü koşulların önüne geçmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres Yemen'de savaşın sonlandırılması çağrısı yaptı.

Tarafları ateşkese davet eden Guterres, aksi takdirde ülke tarihindeki en büyük kıtlığın yaşanacağını kaydetti.

New York'ta BM genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Guterres "Yemen uçurumun kenarında duruyor. İnsani konuda durum ümitsiz. Daha da kötü koşulların önüne geçmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçtiğimiz günlerde Kasım ayı başında BM liderliğinde savaşı sonlandıracak müzakerelerin başlaması çağrısı yapmıştı.

Ateşkes çağrılarına rağmen taraflar operasyonlarına devam etti. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Şii Husiler tarafından kullanılan Sana Uluslararası Havalimanı'na operasyon düzenlendiğini açıkladı.

BM İnsan Hakları uzmanlarının hazırladığı son raporda, Yemen'de devam eden savaşta tüm tarafların savaş suçu işlemiş olabileceği kaydedildi.

2015'ten bu yana devam eden Yemen savaşında yüzbinlerce sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı. BM ülkede 22 milyon kişinin acil insani yardıma muhtaç olduğunu bildiriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.