Yemen'de 7 milyondan fazla çocuk açlıkla boğuşuyor

Yemen'de 7 milyondan fazla çocuk açlıkla boğuşuyor

UNICEF Yemen'de açlıkla karşı karşıya olan 14 milyon kişinin yarısından fazlasını çocukların oluşturduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Bölge Direktörü Geert Cappelaere, Yemen’de açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan 14 milyon kişinin yarısından fazlasını çocukların oluşturduğunu söyledi.

Cappelaere, ülkede açlık tehdidi altında olan çocukların sayısının 7 milyondan fazla olduğunu belirtirken, halihazırda 1 milyon 800 bin çocuğun yetersiz beslenme, 400 bin çocuğun da akut yetersiz beslenmeden mustarip olduğunu söyledi.

Yüzyılın en ağır insanlık krizlerinden birinin yaşandığı ülkede "2015 yılından bu yana 6 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü ya da ağır yaralandığını" söyleyen Cappelaere, "Bunlar yalnızca teyit edebildiğimiz rakamlar, ancak bilançonun bundan çok daha ağır olduğunu sanıyoruz" diye konuştu.

"Savaşı sona erdirmek açlık ve yoksullukla mücadele için yeterli değil"

Üç yıldır devam eden savaşın, Arap Yarımadası’nın en yoksul ülkesi Yemen’de koşulları daha da ağırlaştırdığını belirten Cappelaere, bu nedenle savaşın son bulmasının tek başına yeterli olmayacağını söyledi. UNICEF Bölge Direktörü, ülkede kapsamlı bir yeniden yapılandırma ihtiyacının olduğuna dikkat çekti. Cappelaere, "Yapılması gereken, savaşın sona erdirilmesi ve halkı ve çocukları merkeze alan bir yönetim mekanizmasının kurulması" diye konuştu.

Yemen'deki durumu "dünyanın en büyük insani krizi" olarak değerlendiren BM'nin verilerine göre, savaşta 28 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bu sayı içindeki yaklaşık 10 bin sivilin bombalı saldırılarda öldüğü belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.